Yamaha FZ1 SP

11th maart 2011 door fz1bert Geen reacties

Klik op de afbeelding voor groter formaat

De Yamaha FZ1 is een naked bike die door kenners gezien wordt als de standaard, de maatstaf waaraan alle andere naked bikes gemeten worden. De extreem hoogwaardige afwerking, het messcherpe rijgedrag en het brute motorblok zijn een overtuigend bewijs van de technologische voorsprong van Yamaha. Op basis van de machtige YZF-R1 kwam Yamaha met de FZ1 als echte supernaked, waarmee dit segment opeens een nieuwe aanvoerder heeft gekregen. Door de komst van de SP-versie is het toch al ruime gamma van Yamaha Motor Nederland nu nog verder uitgebreid. De FZ1 SP combineert hypermoderne techniek met een prachtig gestileerd uiterlijk. Een ultra-complete versie met accenten die verwijzen naar de roemruchte 50-jarige geschiedenis in de motorsport, een dominantie die in 2010 door Jorge Lorenzo met de MotoGP wereldtitel werd bekroond.

De FZ1 SP biedt veel meer dan het toch al niet karig bedeelde “standaard” model. Direct in het oog (en oor!) springend is de prachtige, Akrapovic carbon uitlaatdemper met bijpassende R&G ophangbeugel. Daarnaast werd er zeer diep uit de accessoirelijsten van Barracuda en Yamaha zelf geput om de toevoeging SP meer dan waar te maken. Van het Italiaanse topmerk Barracuda kwam een zwart stuur, compleet met stuurklemmmen, stijlvolle spiegels, handvatten, stuureinden en de uiterst stijlvolle en praktische verstelbare en vouwbare rem- en koppelingshendel. Genoeg? Nee dus! Uit de zeer uitgebreide accessoirecatalogus van Yamaha kwamen een fraaie kentekenplaathouder, zwarte LED knipperlichten, valblokken, tankpad en een seat cover voor de passagiersplaats. Om het geheel een extra onderscheidende factor te geven, is de “speedblock” kleurstelling een subtiele verwijzing naar de 50-jarige racegeschiedenis van Yamaha. Daarbij horen ook de extra aanduidingen op de velgen en het speciale FZ1 SP-logo op het dashboard.

De FZ1 SP in het kort:

•Geoptimaliseerd vermogen in het lage- en midden-toerenbereik
•Aluminium CF-gegoten Deltabox-chassis
•Uitmuntend weggedrag en perfect rijbalans
•Sportieve zitpositie voor optimale controle en comfort
•Standaard ABS-remsysteem
•Volledig instelbare upsidedown voorvork met onafhankelijke demping
•Hoogwaardige afwerking
•Exclusief design
•Akrapovic carbon uitlaatdemper
•Barracuda componenten: stuur, stuurklemmen, stuureinden, spiegels, handvatten, rem- en koppelingshendel
•Yamaha componenten: LED knipperlichten, valblokken, seat cover, kentekenplaathouder, tankpad

 

De consumenten adviesprijs van de extra accessoires en het exclusieve uiterlijk ligt op ongeveer € 3.300,-, maar de meerprijs van de FZ1 SP is slechts € 1.500,-. Hiermee komt de consumenten adviesprijs op € 14.999,-, nog steeds een scherp concurrerende prijs voor de ultieme supernaked.

Zin in een proefrit ?? informeer even bij jou Yamaha dealer.

Inmiddels is de Yamaha Fz1 SP ook te bewonderen op de yamaha site LINK

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn voordat je een reactie achter kan laten.