Over FZ1.nl

Welkom op het Yamaha FZ-1 site,

De oprichter van het Yamaha FZ-1 site is zelf uiteraard ook trotse bezitter van een Yamaha FZ-1 en had zelfs als één van de eerste Nederlandse motorrijders in 2007 een Yamaha FZ-1 in zijn bezit.

Het FZ-1 virus had vergaande gevolgen voor hem met als eindresultaat de nieuwe website anno 2011

 

De motorgeschiedenis van de oprichter van deze site begint eind jaren tachtig door regelmatig deel te nemen aan regionale motocross wedstrijden, toendertijd nog met een Honda CR250.

Door tijdgebrek kwam hier halverwege de jaren negentig een eind aan. Echter bleef het motorgevoel kriebelen, met als gevolg dat er in 2000 een Yamaha YZF-R6 werd aangeschaft.

Toen hij in 2006 een Yamaha Fazer 1000 FZ1S aan wou schaffen, bleek deze nieuw niet meer leverbaar te zijn, aangezien in 2007 een nieuw model Fazer zou worden geïntroduceerd. Het wachten op de intermot Keulen eind 2006 werd ruimschoots beloond en de aanschaf van een nieuwe FZ-1 werd een feit. Bij Gebben Motoren in Rogat werd de eerste FZ-1’s in Nederland afgeleverd. De FZ-1 en de CR250(!) zijn overigens nog steeds in zijn bezit.

 

Nadat de FZ-1 aangeschaft was, werd al snel duidelijk dat er weinig te vinden was over de fz1 er moest een website en een forum komen Het idee was geboren en de eerste stappen werden gezet.