Motor en kleding tips voorjaar.

2 januari 2011 door fz1bert Geen reacties

 

Lekkere frisse motorkleding

Uw motorkleding heeft een lange tijd in de kast gehangen en ruikt muf.

Om straks de kleding weer fris en schoon aan te trekken,volgen hier enkele tips:

Textiel kleding:

* Verwijder eerst de uitneembare binnenvoering, dan alle protectoren. Bij een jas (elleboog, schouder & rug) bij een broek (knie en eventueel heup).

* Gebruik altijd een vloeibaar wasmiddel, zeker bij ademende kleding. Het is de bedoeling dat het membraam kan blijven ademen

* Sommige pakken hebben ook een uitneembaar membraam, deze is op de hand te wassen.

* Gebruikt u een wasmiddel in poedervorm dan zal de poeder in de gaatjes van het membraam blijven zitten. Daardoor wordt de membraam dicht gedrukt. U zult dan vernemen dat u meer gaat transpireren in uw pak.

* Om het pak te wassen mag het volgens het waslabel soms in de wasmachine, wij adviseren het toch altijd op de hand te wassen. Juist om problemen te voorkomen. Het makkelijkst is in een bad of een grote waston. Gebruik altijd handwarm water. Leg de jas en voering incl. het aangegeven hoeveelheid wasmiddel in bad of waston. Laat dit ongeveer 2 uur weken. Voor erg vieze vlekken kunt u een oud nagelborsteltje gebruiken.

* Spoel daarna het product (ook het membraam en de voering) grondig uit, net zo lang tot dat al het wasmiddel uit het product verdwenen is. Let op! Voorzichtig uitwringen. (Niet centrifugeren)

* Het product zal ongeveer 2 á 3 dagen nodig hebben om weer goed op te drogen. Hang de kleding niet op de verwarming of in de zon (zon verbleekt uw jas) hang e.v.t in de douche.

* Als laatste sprayt u een textiel impregneer middel op het product, om te voorkomen dat het vuil weer in de jas kan trekken. (dit is een beschermlaag tegen het vuil van buitenaf)

* Alle protectie en eventuele voeringen weer in de jas plaatsen.

* Om uw jas netjes te houden raden wij u aan dit zeker 1x per jaar te doen. Zo blijft uw jas winddicht, waterdicht & ademend.

Leren kleding:

* Het makkelijkst is het pak schoon te maken met een EASY WHIPE doekje, daar haalt u het meeste vuil en vliegjes op een zachte manier mee weg. De doek mag gerust vochtig zijn, gebruik als u wilt vloeibare groene zeep, (kleine hoeveelheid). Wrijf dit met een zachte vochtige doek na. Rustig laten drogen, wrijf het pak goed in met ledervet, Laat dit enkele dagen goed intrekken. Voordat u gaat rijden weer, grondig uitpoetsen.

* Als uw leren pak kleurtjes heeft kunt u beschadigingen of kleurverschillen met een gekleurde schoenpoets opfrissen. Let op: goed uitpoetsen het product kan nu afgeven.

* Hetzelfde onderhoud voor leren laarzen, handschoenen en zadeltassen.

Let op: zijn de laarzen of handschoenen waterdicht en ademend gebruik dan geen ledervet, dan drukt u de poriën mee dicht, gebruik dan Active Polish.

* Als u de motorkleding niet draagt adviseren wij u om het pak weg te hangen op een plek waar geen daglicht kan komen. U zult merken dat de kleuren van uw motorpak mooier blijven.

Alle spullen die nodig zijn zijn te vinden bij de betere motorzaak

Paginas: 1 2

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn voordat je een reactie achter kan laten.